Przygotowanie obnóży pyłkowych

Ponieważ suchy pyłek (obnóża) jest dla człowieka niestrawny należy go wcześniej przygotować.
Porcję pyłku zalewa się 1/3 szklanki wystudzonej, przegotowanej wody i po zmieszaniu zostawia na kilka godzin.

Pyłek z innymi produktami

Można spożywać mieszaninę pyłku z różnymi produktami (od 1:1 do 1:4) między innymi z miodem, masłem, twarogiem, konfiturami oraz glukozą. Tak przygotowany pyłek przyjmuje się 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s