Przygotowanie obnóży pyłkowych

Ponieważ suchy pyłek (obnóża) jest dla człowieka niestrawny należy go wcześniej przygotować.
Porcję pyłku zalewa się 1/3 szklanki wystudzonej, przegotowanej wody i po zmieszaniu zostawia na kilka godzin.

Pyłek z innymi produktami

Można spożywać mieszaninę pyłku z różnymi produktami (od 1:1 do 1:4) między innymi z miodem, masłem, twarogiem, konfiturami oraz glukozą. Tak przygotowany pyłek przyjmuje się 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s